'\"Bugün büyük evlerimiz var ama ailelerimiz küçük, çok tanıdığımız var ama onlara ayıracak zamanımız yok, bilgiliyiz ama muhakememiz zayıf, çok ilaç var ama daha az sağlıklıyız, aya gidip geldik ama karşı komşuya gidecek cesaretimiz yok...\"

  Kemal Sayar


Yıllar boyu mutluluğun endişelerle, neşelerin acılarla ilmeklenerek bir kadının ellerinde vücut bulduğuna tanık olmuşuzdur çok defa. Kadınının nefes aldığı her alanda onlarca sorumlulukla boğuşurken bile üretmekten vazgeçmeyişinin sembollerinden biri gibi sanki örgü örmek. 


Bazen günlerce, bazen haftalarca, bazense aylarca vakit alan bu örgülerin ipleri arasına ne çok umut, öfke, endişe, kırgınlık, tebessüm; ne çok düşünce, muhabbet, dost ilmeklenmiştir kim bilir?


Genel olarak kadınlarla özdeşleşmesi erkeklerin eline yakışmadığı anlamına da gelmez tabii ki. Çok da güzel yakıştığına, Dünya basınında Şili’nin başkenti Santiago’da Hombres Tejedores (örgü ören erkekler) hareketiyle de şahit olmuş olduk. Fakat bu konuda kadınların verdiği emeğin de hakkını teslim etmek gerek. Nitekim böyle asil üretimler, birbirinden örnek alınarak kolektif şekilde ortaya çıkarılan modeller, kazaklar, atkılar, hırkalar, bereler; şu an sayısız moda tasarımcısının, en fazla alışveriş yapılan markaların, moda haftalarında sergilenen kreasyonların içeriklerini süslemekte. Aslında seneler öncesinde annelerimizin, teyzelerimizin, komşularımızın bu modayı şekillendirdiğini söyleyebiliriz, ne dersiniz?


Belki de bu uğraşının bir nedeni vardı. Farkında olmadan ya da olarak sağ ve sol beyin arasındaki gizemi çözmüştü örgü severler! Mutluluğun örgü örmekle bir ilgisi olmalıydı.


Biz de Gönüllü Psikolog Ekibi olarak  “hem kalpler hem bedenler ısınsın” mottosuyla yola çıkan Yarenlik Yolu’na bu kıymetli projesinde eşlik ediyoruz. Isındıkça çoğalıyoruz. Siz de Yarenlik Yolu'nun Görünür Cömertlik Hareketi'ne katılıp bu dönemde yanlarında olamadığımız büyüklere örgülerinizi hediye etmek isterseniz yarenlik.kurumsal@gmail.com adresine mail atıp kaydınızı yaptırabilirsiniz.


Üreten, çoğaltan, süsleyen, güzelleştiren, şefkat öncüsü kadınlarımızın içimizi ısıttığı yetmezmiş gibi, bir de bedenlerimizi ısıtan bu yumuşacık haroşalarının başımızda, sırtımızda, boynumuzda hakkı kalmasın diye biz de onları ısıtmaya niyetlendik.


Ne de olsa birlikte yola çıkmaya, kadınlara destek olmaya, umutları yeşertmeye ve iyiliğe gönüllüyüz


İki ters bir düz, biz de varız!