Ebeveyn Danışmanlığı Nedir?

     Ebeveyn olmak hayatta aldığımız önemli sorumluluklardan ve hayat yolculuğumuza eşlik eden bir rolümüzden sadece biridir. Ebeveynlik çoğunlukla kendi kök ailemizde öğrendiğimiz ve toplumsal kalıpların bize önerdiği teamüllerle uygulanmaya çalışılır ve bu durumda maalesef çoğu zaman bu ebeveynlik öğretileri çocukların ihtiyaçlarını karşılamada eksik kalabilir ve hatta çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyip çocuk ve ebeveyn arasındaki bağa zarar verebilir. 

     Ebeveyn danışmanlığı, anne babaların ya da bakımverenlerin çocuklarıyla ilgili yaşadıkları zorluklarla başa çıkmalarında destek olan bir danışmanlık türüdür. Ebeveyn Danışmanlığı, hamilelik, bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemi gibi çocukluğun her döneminde, çocuklarınızla ilgili yaşadığınız ya da yaşayabileceğinizi düşündüğünüz olası problemlerle ilgili alabileceğiniz bir uzman desteğidir. Bu danışmanlık yalnızca çocuklarınızla ilgil yaşanabilecekleri problemleri kapsamaz, aynı zamanda ebeveyn olmakla ilgili yaşadığınız sorunlar konusunda da size destek sunabilir. 

 

Ne zaman ebeveyn danışmanlığı desteği almalıyım?  

     Ebeveynlik konusunda doğru bildiğiniz yanlışlar çocuğunuzla aranızdaki bağı zedeleyebilir, çocuğunuzda gelişimsel sorunlara yol açabilir. Bu durumda çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu desteği sağlayamadığınızı hissedebilir ve bir uzman yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Çocuk yolculuğunuzda size eşlik edecek ve bazen koruyucu bazen de onarıcı bir yardımı olabilecek olan ebeveyn danışmanlığı desteği çocuklarla ilgili yaşadığınız zorlukları aşmada size yardımcı olacaktır. 

     Ebeveyn olmak her ne kadar çoğu ebeveyn tarafından dünyanın en güzel hissi olarak tanımlansa da rasyonel bir şeklide kabul etmek gerekir ki hayatın temelini kökten değiştiren büyük bir sorumluluktur. Bu değişime hazır olmayan ebeveynlerin korku, kaygı, endişe gibi duygularla başa çıkmaları her zaman kolay olmayabilir. Ebeveyn danışmanlığı ebeveynliğin getirmiş olduğu sorumluluklarla baş edemediğinizi düşündüğünüz durumlarda da size stresinizi azaltmak, depresyonunuzu hafifletmenize ve endişelerinizi gidermenize yardımcı olmak için iyi bir çözüm yoludur. 

 

Ebeveyn danışmanı nasıl bir destek sunar?

     Ebeveyn danışmanı; çocuk yolculuğunuzda size rehberlik edecek bir yol haritası çıkarabilir. Çocuğunuzla aranızda kuramanız gereken sağlıklı bağı geliştirmek için size destek olabilir, çocuğunuzun gelişimsel süreçlerinde yaşadığınız soru ve sorunlarla ilgili uzman desteği sunabilir. 

 

Ebeveyn danışmanlığını nasıl alabilirim?

     Ebeveyn danışmanlığı günümüzde online ve offline ortamlarda alınabilen bir danışmanlık türüdür. Size uygun danışmanı seçmek için öncelikle mutlaka iletişime geçtiğiniz danışmanın eğitimi, aldığı ek eğitimler, tecrübesi ve saha deneyimleri konusunda bilgi almalısınız. 

     Bunun yanı sıra online ortamda hizmet veren sitelerden de destek alabilirsiniz. Kardeş girişimimiz olan cocugumneden.com online ortamda yalnızca ebeveyn danışmanlığı hizmeti veren sitelerden biridir. 

     Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından sistemde yer alan her biri alanında tecrübeli ve donanımlı; eğitim bilgileri e-devlet üzerinden edinilen belgelerle onaylanmış uzman kadrosuyla cocugumneden.com online ebeveyn danışmanlığı konusunda hızlıca alabileceğiniz hizmetler sunmaktadır. Cocugumneden.com, tecrübeli ve uzman kadrosuyla; çocuklarla etkili ve etkin iletişim kurma becerilerinizi geliştirmeyi, onların gelişimsel süreçlerini anlamlandırmanıza destek olmayı; onlara pozitif sınırlar koymanıza yardımcı olmayı ve sağlıklı bir ebeveyn-çocuk ilişkisi yapılandırmanızda size rehberlik ederek çocuk yolculuğunuzda yanınızda olmayı amaçlar.

     “Çocuğum neden yemek yemiyor”, “Çocuğum neden sinirli?”, “Çocuğum neden uyumuyor?”, “Çocuğum neden ders çalışmıyor?” gibi birçok ebeveynin sıkça sorduğu ve cevap aradığı konularda destek almak için cocugumneden.com'a tıklayarak öngörüşme hizmeti alarak ilk adımı atabilirsiniz.